Ga naar de inhoud
Home » Portfolio » Embrace Design

Embrace Design

Het doel

Waarom Embrace Design ons om hulp vroeg
De webshop van Embrace Design genereerde bijna geen verkopen. Het webdesign paste niet bij het merk en er was naast een social media account geen enkele online marketing tool in gebruik om klanten naar de webshop te krijgen of te behouden. Aan ons om hier verandering in te brengen met als belangrijkste doel het laten groeien van de webshop en het aantal verkopen. Een langdurige samenwerking inclusief online marketing nazorg waarin we volledige vrijheid en verantwoordelijkheid kregen.

Aanpak

Hoe wij zorgden voor meer verkopen
Onze eerste stap was het verbeteren van het bestaande design met als doel het aatal conversies te maximaliseren. Hiervoor implementeerden we een automatische korting van 10% voor nieuwe klanten op hun eerste bestelling in ruil voor het aanmaken van een account en het inschrijven op de nieuwsbrief. Daarnaast liepen we alle producten na op SEO en begonnen we een blog met SEO geoptimaliseerde content om zo organisch meer website bezoekers te verkrijgen.

Nadat de webshop er helemaal netjes uitzag en goed werkte gingen we aan de gang met het bereiken van nog meer nieuwe klanten via Google Advertenties en advertenties op social media. De nieuwe klanten-korting zorgde voor een groei in het conversiepercentage, maar het hielp ook in het behoud van klanten. Na hun eerste bestelling konden we ze namelijk per mail bereiken met tijdelijke acties, nieuwe collecties en leuke blog content.

Resultaten na het eerste kwartaal online marketing nazorg

208%

Meer webshop bezoekers

140%

Meer organisch verkeer

204%

Meer webshop bestellingen

Tijdens het adverteren houden we een scherp oog op de kosten per acquisitie en de gemiddelde bestelwaarde en spelen hierop in met het marketingbudget. Op deze manier kunnen we advertenties opzetten en optimaliseren die geschikt zijn om steeds verder op te schalen, wanneer de voorraad en productie dit toelaat.

Verder zijn we maandelijks actief met het SEO-optimaliseren van nieuwe producten en het maken van SEO content voor op de blog om zo ook organisch verder op te schalen en de merkbekendheid van Embrace Design te vergroten. Daarnaast spelen we in op actualiteiten met nieuwsbrieven voor bestaande klanten waarin we ze op de hoogte houden van aanbiedingen, nieuwe producten en leuke acties.

Review van Embrace Design

“We hebben al jaren een uitstekende samenwerking met Paul en Marieke. Ze handelen snel, denken goed mee, en zijn experts in hun vakgebied.”
Alexander van Embrace Design

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Plan een belafspraak om vrijblijvend kennis te maken.